טיפים לבישול בשטח

טיפים למנגל

הדלקת המנגל-אש תמיד עולה למעלה ולכן אני ממליץ לטבול נייר סופג בשמן, להניח בתוך המנגל ולהדליק. את הפחמים להניח על רשת המנגל כאשר האש בוערת מתחתם. כעבור מס' דקות יש לשפוך את הגחלים למנגל ללא כל צורך בהתעסקות וללא ריחות של חומרי בערה. ניקוי המנגל-לאחר שהדלקנו את הפחמים לפי ההסבר הנ"ל הרשת נקיה משאריות ולכן מספיק לנקות אותה עם בצל טבול במעט שמן.

יצירת ארומה-מומלץ להוסיף לגחלים ענפים ריחניים כגון רוזמרין וטימין.

ועכשיו לאוכל!!

הגחלים לוחשות ויש ניחוחות אז עם מה מתחילים?

מומלץ להתחיל עם ירקות צלויים משלוש סיבות:
1.הסועדים שלא אוכלים בשר יעדיפו לאכול מרשת נקיה.
2.מומלץ להכין סלטים מירקות קלויים בזמן הכנת הבשר.
3.הסיבה החשובה ביותר היא:
צליית בשר בגחלים שבערו כחצי שעה היא המומלצת ביותר,אז לגחלים יש חום קבוע ועמוק.
-לארוחה בשרית נתחיל עם מוצרי עוף היוצרים שכבת שומן על הרשת המונעת מהבשרים להדבק לרשת.
נמשיך עם קבבים ורק בסוף נשים את הסטייקים,כאשר חום הגחלים קצת ירד.
-אנשים רבים אוהבים דגים אך פוחדים לצלות אותם בגריל מחשש שידבקו ויתפרקו,
לכם אני ממליץ לשמן היטב את הדגים לפני הצלייה.
בתאבון!

shutterstock_106120712

טיפים לפויקה

מכינים את השטח לפוייקה

הכינו גחלים לוחשות על האדמה, ואל תבשלו על אש גלויה. מומלץ מאוד להכין את הגחלים כבר כשאתם מתמקמים בשטח. השימוש באש גלויה יפגע בטעם ובארומה של התבשיל, לכן השתדלו להשתמש בגחלים מעץ טבעי ולא גחלים מעץ שהוסיפו לו כימיקלים. השתדלו כל הזמן לייצר רמת חום אחידה מהגחלים והזיזו בעזרת מקל גחלים
מסביב לתבשיל, הדבר יעזור לכם לייצר פיזור חום אחיד. קחו בחשבון כי הבישול על הפוייקה אורך זמן (שעתיים ויותר…), ואל תפתחו את מכסה הפוייקה בכל רגע…
בצעו את הערבוב קרוב לדופן הפוייקה ע"מ לא למעוך את המרכיבים בתבשיל.

נתחים

השתמשו בנתחי בשר המותאמים לבישול ארוך, כגון: שריר, כתף, נתח צ'אך, זנב שור, שפונדרה ואל תשמשו בנתחים המותאמים לבישול מהיר כגון: פילה, סינטה ואנטריקוט.
התייעצו עם הקצב לפני שאתם קונים, ובכל מקרה אל תקנו בשום אופן בשר קפוא או מופשר אלא רק בשר טרי או מיושן.

מתי הבישול הסתיים?

ברגע שהבשר רך מספיק, ניתן להגיש את האוכל. אם תבשלו יותר מידי התבשיל יהיה כהה מידי והטעמים כבר יהפכו לטפלים.
אחרי הבישול יש להרתיח את הפוייקה על האש ולשטוף אותו במים בלבד. אם תשתמשו בסבון, הטעם של הסבון יורגש בבישול הבא בפוייקה. אגב, מומלץ לבצע פעולה זו גם לפני הבישול.
בסיום השטיפה במים של הפוייקה, יש לשמן את הסיר באמצעות שמן ונייר סופג ע"מ למנוע קורוזיה של הפוייקה.
וכמובן שבסיום כל זה, שומרים על השטח נקי ומסודר, בכדי שגם נופשים הבאים יוכלו ליהנות מהחוויה בשטח.

 

shutterstock_1065320564